fallback

Nikkei 225 не успя да задържи ръстовете

Във фокуса на инвеститорите продължава да е азиатската обиколка на американския президент

11:33 | 09.11.17 г.

Азиатските борси затвориха разнопосочно в днешната сесия. Японските акции не успяха да задържат ръстовете по време на сутрешната търговия, пише CNBC.

Инвеститорите в региона анализират данните за инфлацията в Китай, както и посещението на американския президент Доналд Тръмп в Пекин.

Японските компании не успяха да задържат ръстовете на фона на поскъпването на йената спрямо долара. Основният индекс Nikkei 225, който се повиши с около 2% до над 23 хил. пункта сутринта, приключи сесията с понижение от 0,2% до 22 868,71 пункта.

Южнокорейският Kospi изтри 0,07% от стойността си, а австралийският ASX 200 нарасна с 0,55% до 6 049,43 пункта.

В Хонконг Hang Seng се повиши с 0,79%. Китайските континентални пазари също записаха ръстове - Shanghai Composite прибави 0,36% към стойността си, а Shenzhen Composite отчете ръст от 0,74%.

Източник: CNBC

Президентите на САЩ Доналд Тръмп и на Китай Си Дзинпин обявиха редица търговски споразумения за общо 253,4 млрд. долара. Тръмп увери, че не упреква Китай за огромния му търговски излишък със САЩ, а прехвърли вината върху предишните администрации във Вашингтон.

В макроикономически план потребителските цени в Китай се повишават с 1,9% на годишна база през октомври, което е повече спрямо прогнозите на Ройтерс за ръст от 1,8%.

На валутния пазар доларът отслабна, като спрямо йената се разменяше за 113,59 йени за долар. Доларовият индекс, който измерва динамиката на американската валута спрямо кошница от валути, остана стабилен на ниво от 94,731 пункта.

Сред водещите корпоративни новини попадна информацията, че китайският интернет гигант Tencent Holdings придобива 12% дял в американската социална мрежа Snap. Разкритието на Snap пред американските регулатори, че Tencent е купила 145,8 млн. от нейните акции на отворения пазар, слага край на безкрайните спекулации на инвеститорите за връзката между фирмите.

Книжата на Snap приключиха борсовата сесия на цена от 12,91 долара в сряда или с 14,6% спад, след като инвеститорите се разтревожиха от слабия растеж на броя нови потребители на услугата. Ходът на Tencent се разглежда по-скоро като инвестиция, а не като прелюдия към придобиване. По време на азиатската сесия акциите на Tencent поскъпнаха с 0,6%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:44 | 10.09.22 г.
fallback
Още от Азия виж още