fallback

Азиатските индекси не намериха единна посока в последния борсов ден от седмицата

Китайската група Global CEO Fortune Club основа в четвъртък първия си задграничен фонд с цел да инвестира в австралийски инфраструктурни проекти

12:04 | 17.03.17 г.

Азиатските индекси не намериха единна посока в петък, съобщи CNBC.

Графика: CNBC

Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън се отправя днес към Сеул в рамките на посещението си в Азия. В четвъртък в Япония Тилърсън заяви, че част от усилията му включват да намери нов подход за справяне със заплахите от Северна Корея.

Акциите на хонконгския авиопревозвач Cathay Pacific поскъпнаха с 1,26%, след като компанията потвърди, че ще се постарае да понижи разходите за висшия мениджмънт с около 30%. Авиокомпанията отчете за 2016 г. първата си нетна годишна загуба от 2008 г.

Китай се закани да реагира, ако Япония се намеси в Южнокитайско море, след като Ройтерс съобщи за планове от страна на Токио да изпрати най-големия си боен кораб в оспорваните води. Очаква се хеликоптероносача Izumo да спира в Сингапур, Индонезия, Филипините, Шри Ланка, преди да се присъедини към ученията с индийските и американските военноморски сили в Индийския океан през юли. Това би било най-голямата демонстрация на военна сила от страна на Япония от Втората световна война насам.

Китайската група Global CEO Fortune Club основа в четвъртък първия си задграничен фонд с цел да инвестира в австралийски инфраструктурни проекти. Групата се очаква да намери възможности в публично-частни партньорства от централата си в Мелбърн.

„Историята на глобалните пазари през последните 24 часа се върти около затягане на паричната политика и очакването за такова затягане в бъдеще. Освен това цената на кредитите от някои финансови институции също се повиши“, казва Крис Уестън, главен пазарен стратег в IG.

В Китай саудитският крал Салман присъстваше на подписването на сделки на стойност 65 млн. долара. Това беше първият ден от посещението му в Пекин. Някои от сделките включват меморандум между саудитския енергиен гигант Saudi Aramco и China North Industrial Group за изграждането на още предприятия в Китай.

На форекс пазарите доларът остана под натиск спрямо кошница валути, като доларовият индекс е със стойност 100,17 пункта спрямо 101 пункта по-рано тази седмица. Йената се търгуваше при курс 113,31 йени за долар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:06 | 10.09.22 г.
fallback
Още от Азия виж още