fallback

Повечето борсови индекси в Азия затвориха сесията на червена територия

Централната банка на Южна Корея остави основния си лихвен процент без промяна в четвъртък на ниво 1,25%

11:48 | 23.02.17 г.

Азиатските пазари записаха предимно спадове в четвъртък, след като на Wall Street борсовите индекси отчетоха смесени движения, съобщи CNBC.

Графика: CNBC

Големите компании в минното дело в Австралия отчетоха спадове, като акциите на Rio Tinto поевтиняха с 5,45%, тези на Fortescue – с 2,58%, а BHP Billiton записа понижение в цената на акциите си от 2,67%.

Японският производител на автомобили Nissan обяви, че главният съизпълнителен директор Хирото Саикава става главен изпълнителен директор на компанията от 1 април. Карлос Гон остава председател на борда и на срещата на акционерите през юни ще се кандидатира за нов мандат. Акциите на Nissan поевтиняха с 0,58%.

Агенция Ройтерс съобщи, че южнокорейската компания SK Hynix обмисля да представи оферта за закупуване на бизнеса на Toshiba с чипове за памет, ако японският технологичен гигант обяви за продажба по-голям дял. Акциите на Toshiba затвориха сесията със спад от 4,32%, а тези на SK Hynix поевтиняха с 0,79%.

На форекс пазара доларовият индекс беше на ниво 101,32 пункта.

„Щатският долар отново опитва да пробие нивото на съпротива при 101,74 пункта, но неуспехът да го направи вече при второ събитие тази седмица (протоколът на Фед – бел.ред.) подсказва, че има потенциал за краткосрочна слабост“, коментира Мат Симпсън, старши пазарен анализатор в ThinkMarkets.

Йената се търгуваше на ниво 113,25 йени за долар, а австралийският долар се обменяше за 0,7686 щатски долара.

Централната банка на Южна Корея остави основния си лихвен процент без промяна в четвъртък на ниво 1,25%, което до голяма степен беше очаквано.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:05 | 06.09.22 г.
fallback
Още от Азия виж още