fallback

Индексите на Wall Street следват повишенията на глобалните пазари*

Финансовите компании в широкия индекс S&P 500 отчитат повишение от над 1,5% и повеждат секторите, които се търгуват на зелена територия

18:34 | 13.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Акциите на американските фондови борси следват подемите на глобалните пазари, които започнаха от Азия, провокирани от сравнително добрите данни за китайския износ.

Той се разширява през март с най-бързия темп от близо година - 11,5% на годишна база, обяви Генералната митническа администрация. Икономистите, анкетирани от WSJ, очакваха повишение от 8,5 на сто. Вносът през март се понижава с по-бавен от очакваното темп – 7,6 на сто.

Финансовите компании в широкия индекс S&P 500 отчитат повишение от над 1,5% и повеждат секторите, които се търгуват на зелена територия.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average добави над 100 пункта, малко след старта на сесията, като Goldman Sachs и JPMorgan Chase допринесоха най-много за повишението.

Акциите на JPMorgan Chase се търгуват с 3,5% повишение, след като инвестиционната банка публикува отчета си за първото тримесечие. Печалбата надминава очакванията, но се свива с 3% на годишна база. Печалбите от инвестиционното банкиране се понижават с 24,5%.

Технологичният индекс Nasdaq се повишава с над 1%, като най-добре се представят Apple и Amazon.

Американският лек суров петрол WTI поевтинява с 0,52% до 41,95 долара за барел, а цената на европейския бенчмарк Брент се понижава с 0,56% до 44,44 долара за барел.

Златото поевтинява с 0,88% до 1 249,80 долара за тройунция.

На макроикономическия фронт продажбите на дребно през март се понижават с 0,3%, като най-много натежават свитите продажби на автомобили. Производствените цени се свиват с 0,1 на сто през третия месец от годината.

*Данните са актуални към 17:50 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:20 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Азия виж още