fallback

Повечето азиатски индекси приключиха търговията с ръстове

След отчета на Apple на фокус бяха доставчиците на технологичния гигант

11:04 | 27.01.16 г.
Автор - снимка
Създател

Повечето азиатски индекси приключиха търговията в сряда с повишения, следвайки подема на Wall Street във вторник, съобщава CNBC. На китайските борси имаше колебания, като в следобедната търговия те ограничиха сутрешните понижения.

Shanghai Composite за кратко се понижи с 4,10%, но в крайна сметка финишира с 0,5% надолу. Shenzhen Composite отчете спад от 0,83%, като по-рано записа понижение от 5,62%.

Освен опасенията за свръхпредлагането на петролния пазар и неясната валутна политика на Пекин, инвеститорите получиха още лоши новини в сряда. Печалбата в индустриалния сектор в Китай се свива с 4,7% на годишна база през декември, което е седми пореден месец понижение. 

„Изглежда разпродажбите на китайските пазари ще продължат до последния ден от борсовата търговия през Китайската нова година на 5 февруари“, казва Ангъс Никълсън, пазарен анализатор от IG. “Така китайските акции може да намерят своето циклично дъно през следващата седмица и половина”, допълва той.

Хонконгският индекс Hang Seng се повиши с 1,02%.

В Япония Nikkei 225 отчете ръст от 2,72%, а южнокорейският индекс Kospi записа повишение от 1,40%.

Австралийският индекс ASX 200 се понижи с 1,2%. Акциите на енергийната компания AWE поскъпнаха с 56,94% до 0,57 австралийски долара, след като тя обвяви, че ще продаде 10-процентния си дял в шистовия проект Sugarloaf в САЩ на Carrier Energy Partners за 190 млн. долара преди облагане с данъци. Средствата ще се използват за изплащане на дългове.

Като цяло обаче акциите на енергийните компании в Австралия се търгуваха на червено.

След отчета на Apple на фокус бяха доставчиците на технологичния гигант. Листнатата на борсата в Тайван Hon Hai отчете спад от 0,26% в цената на акциите си, а понижението при АU Optronics беше 1,02%. На борсата в Токио акциите на Japan Display и на Asahi Glass поскъпнаха съответно с 2,92% и 2,3%.

В Южна Корея Samsung Electronics записа 3,34% ръст в пазарната оценка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:48 | 08.09.22 г.
fallback
Още от Азия виж още