fallback

Акциите на азиатските фондови пазари се търгуваха смесено

Пазарите в Япония са затворени днес заради рождения ден на императора

10:38 | 23.12.15 г. 2

Акциите на азиатските фондови пазари се търгуваха смесено в сряда след ръстовете на Wall Street във вторник, съобщи CNBC.

Пазарите в Япония са затворени днес заради рождения ден на императора. Анализаторите очакват не особено динамична търговия до края на седмицата. Борсите в Австралия, Хонконг, Сингапур и Филипините ще бъдат отворени до обяд в четвъртък, а японските и китайските пазари ще са единствените отворени в петък.

Новините от Китайската централна икономическа работна конференция – годишна среща на партийните лидери – създадоха добри нагласи. Представителите на комунистическата партия намекнаха за въвеждане на допълнителни парични и фискални облекчения през 2016 г. и обявиха няколко реформи, включително намаляване на индустриалния свръхкапацитет и на свръхпредлагането на имотния пазар.

Основният индекс Shanghai Composite изтри ръстовете от ранните часове и в крайна сметка се понижи с 0,4%, като прекъсна двудневната печеливша серия. Акциите на инвестиционните посредници поскъпнаха: Haitong Securities и CITIC Securities записаха повишения от съответно 3,6 и 6%.

Хонконгският индекс Hang Seng добави 1%, като петролните компании допринесоха най-много за ръстовете. Акциите на Petrochina, Sinopec и CNOOC поскъпнаха с над 3%.

Австралийският индекс S&P ASX 200 достигна най-високото си ниво от 7 декември, след като се повиши с 0,5%, а новозеландският NZ 50 записа ръст от 1%.

Южнокорейският индекс Kospi се повиши с 0,3% и достигна най-високото си ниво от три седмици насам, подкрепен от акциите на Posco и Hyundai Steel, които поскъпват със съответно 3,5 и 5,7%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:47 | 02.09.22 г.
fallback
Още от Азия виж още