fallback

Застрахователните загуби от взрива в Китай може да достигнат 1,5 млрд. долара

Очаква се китайските застрахователи също да бъдат засегнати, пише в своя анализ специалистът на Credit Suisse Ейриън ван Вин

15:34 | 17.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Двете експлозии в китайския пристанищен град Тиендзин, при които загинаха над 100 души, могат да причинят загуби за застрахователните компании в размер на до 1,5 млрд. долара, показва анализ на Credit Suisse, цитиран от Ройтерс.

Все още е твърде рано да се определи равнището на загубите, които трябва да бъдат покрити от застраховки, но най-вероятно застрахователното събитие ще бъде голямо, като първоначалните застрахователни загуби се изчисляват на 1-1,5 млрд.  долара и ще бъдат засегнати много застрахователи. 

Редица застрахователни компании, сред които Zurich и Allianz, съобщиха в петък, че са получили искове за обезщетения от клиенти, засегнати от трагедията, но не могат да предоставят оценка за евентуалните загуби.

Очаква се китайските застрахователи също да бъдат засегнати, пише в своя анализ специалистът на Credit Suisse Ейриън ван Вин. В документа на Credit Suisse се обединяват оценки от различни информации в китайските медии.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:24 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Азия виж още