fallback

Австралийският фондов пазар претърпя разпродажби

Остналите водещи азиатските индекси приключиха сесията с незначителни отклонения

12:24 | 29.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Азиатските пазари се присъединяват към останалите по света, приключайки сесията в сряда с минимални отклонения. Инвеститорите обърнаха внимание на отчетите и насочиха погледите си към срещата на Федералния резерв на САЩ, пише CNBC. Австралийският пазар пък се оказа най-губещият днес.

В Китай Shanghai Composite днес е без промяна при 4 476,62 пункта, като все пак успя да преодолее загубите, инкасирани в началото на сесията. Хонконгският Hang Seng записа спад от 0,15% до 28 400,34 пункта.

В Южна Корея бенчмаркът KOSPI се понижи с 0,23% до 2 142,63 пункта и регистрира четвърта поредна негативна сесия. Австралийският S&P/ASX 200 изтри 1,85% към стойността си до 5 838,58 пункта, за да се окаже най-губещият в региона.

В Тайланд основния индекс SET претърпя най-лошото си представяне от 1 април, въпреки че централната банка намали неочаквано основната лихва с 25 пункта до 1,5% в опит да стимулира икономиката.

Пазарите в Япония днес останаха затворени поради честването на Деня на император Шова.

Новините, че търговските банки може да използват дългови ценни книжа на местните правителства като обезпечение в замяна на ликвидност по линия на програмата PSL на централната банка, окуражиха търговията в Китай.

Същевременно бяха публикувани редица финансови отчети, които повлияха на търговската активност.

Акциите на Agricultural Bank of China и на Bank of Communications поевтиняха с 2% и 1,3%, съответно, след незадоволителни резултати за тримесечието и ръст на дела на лошите кредити в техните портфейли.

Книжата на Industrial and Commercial Bank of China, China Construction Bank и Bank of China отстъпиха с по 2 на сто преди публикуването на техните междинни отчети.

Анализаторите очакват и резултатите на най-големия инвестиционен посредник Citic Securities и на застрахователната компания Ping An Insurance. Акциите им поскъпнаха с 0,2% и 1,6%, съответно

В Южна Корея акциите на сините чипове бяха подложени на натиск. Пониженията в цените на акциите на Kepco и Hyundai Motor засенчиха поскъпването на ценните книги на Samsung Electronics.

Акциите на Samsung поскъпнаха с 1,4%, след като оперативната печалба на технологичната компания оправда очакванията на анализаторите и собствената й прогноза.

Освен това по данни на анализаторската фирма Strategy Analytics, през първото тримесечие южнокорейският гигант е изместил Apple от първото място по продажби на смартфони.

Капитализацията на LG Electronics се увеличи с 0,3 на сто въпреки спада на тримесечната печалба с 36,2% на годишна база. Освен това компанията показа своя модел смартфон G4 в сряда.

В Австралия банките бяха подложени на разпродажби. Акциите на Westpac, National Australia Bank и Commonwealth Bank of Australia изтриха над 2 на сто.

Добивните компании и енергийните производители също повлякоха водещия индекс S&P/ASX 200. Kнижата на Fortescue Metals изгубиха 7,4 на сто от цената си, докато тези на Oil Search и Woodside Petroleum поевтиняха с 2,2% и 1,1%, съответно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:52 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Азия виж още