IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индия обсъжда свободна търговия с Евразийския съюз

Руско-индийска работна група подготвя началото на преговорния процес

16:36 | 26.02.15 г. 48
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<span style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: Arial, non-serif; font-size: 13px; line-height: 20px;">Президентите на Русия Владимир Путин и на Индия Нарендра Моди.&nbsp;</span><em style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: Arial, non-serif; font-size: 13px; line-height: 20px;">Снимка: Ройтерс</em></p>

Президентите на Русия Владимир Путин и на Индия Нарендра Моди. Снимка: Ройтерс

Индия ще започне преговори за свободна търговия с Митническия съюз между Русия, Беларус и Казахстан в следващите шест месеца. Това съобщи индийският заместник-министъра на търговията и индустрията Раджиив Кер, цитиран от Russia Today.

Руско-индийска работна група бе установена през ноември 2014 г. Тя ще обсъди преговорния процес за широкообохватно споразумение за свободна търговия между Индия и Митническия съюз.

Кер заяви, че работната група ще направи предложения в рамките на следващите шест месеца и процесът на преговори ще започне след това, предава агенция ТАСС.

Повечето страни имат проблеми с постигането на висок ръст. Наскоро Китай заяви, че може да създаде зона за свободна търговия с водения от Русия икономически съюз, който също така да включва Армения, а се очаква скоро към него да се присъедини и Киргизстан.

Евразийският икономически съюз е регионален съюз, чиято цел е да създаде единно икономическо пространство с общи мита. Групата има общо население от 168 млн. души и БВП от над 2 трлн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

6
rate up comment 2 rate down comment 6
georgi_shum
преди 9 години
Евразаййската идея я мани;) Сам ти беше казал преди време, че бъдещето е там на където и откъдето се движат световни стокови, парични и катиталови потоци Е тия потици си движат основно от Китай към ЕС и САЩ ( стоковите най вече) и от ЕС и САЩ към Китай ( капиталови), обратното също важи - много стоки се движат от САЩ и ЕС към Китай и вече и капитали от Китай към ЕС и САЩ. А международните стоковитв потоци основно, се движат по море:) Така, че евроазийската идея ще се окаже като социалистическата .. "едно недоносче" :)) Цитата е на Т. Живков :))) хахаха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 6 rate down comment 1
michaelis
преди 9 години
Вече и понятието Евразийския съюз ехееее къде отиваш ти може би ..... :)) Санкции тука няма ли нещо това онова да им наложат Евразийците и Индийците да накажат гадните руснаци ..... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 12 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 9 години
И защо трябва държави с общи сухопътни граници да транспортират по море? Ти май още не си вдянал смисъла на евразийската идея?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 11
eboyanov
преди 9 години
91% от трнаспорта в света е по море :) който владее морския бизнес, неговата валута ще се търси най-много
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 14 rate down comment 3
Pyramid
преди 9 години
И - ти да видиш! - голяма част от транспортните коридори преминават по суша през Казахстан и Русия, НА ТЯХ, как ще им сложат хамериканско ..."кранче" за икономически натиск? Ей, така не съм се кефил отдавна ! ! !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 17 rate down comment 3
Pyramid
преди 9 години
Ха да видим сега, как ЕС и УСА ще им забранят свободната търговия. дали ще ги нападнат /по въздух, суша или море/? Или от космоса ? Свърши тя, чичо Сам, банана падна ! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още