fallback

Индия обсъжда свободна търговия с Евразийския съюз

Руско-индийска работна група подготвя началото на преговорния процес

16:36 | 26.02.15 г. 48
Автор - снимка
Редактор

Индия ще започне преговори за свободна търговия с Митническия съюз между Русия, Беларус и Казахстан в следващите шест месеца. Това съобщи индийският заместник-министъра на търговията и индустрията Раджиив Кер, цитиран от Russia Today.

Руско-индийска работна група бе установена през ноември 2014 г. Тя ще обсъди преговорния процес за широкообохватно споразумение за свободна търговия между Индия и Митническия съюз.

Кер заяви, че работната група ще направи предложения в рамките на следващите шест месеца и процесът на преговори ще започне след това, предава агенция ТАСС.

Повечето страни имат проблеми с постигането на висок ръст. Наскоро Китай заяви, че може да създаде зона за свободна търговия с водения от Русия икономически съюз, който също така да включва Армения, а се очаква скоро към него да се присъедини и Киргизстан.

Евразийският икономически съюз е регионален съюз, чиято цел е да създаде единно икономическо пространство с общи мита. Групата има общо население от 168 млн. души и БВП от над 2 трлн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:47 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Азия виж още