fallback

Индексите в Азия затвориха със смесено представяне

SoftBank добави близо 5% в очакване на IPO-то на Alibaba

11:00 | 09.09.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Смесени резултати отчетоха водещите фондови борси в Азия във вторник на фона на ниските обеми на търговия, след като пазарите в Южна Корея и Хонконг останаха затворени заради честването на празници.

В САЩ Wall Street също затвори без единна посока в понеделник. S&P 500 спадна с 0,3 на сто след петте поредни седмици на печалби. Dow Jones Industrial Average изтри 0,2%, докато технологичният Nasdaq нарасна с 0,2 на сто.

Европейският съюз официално прие пакет от нови санкции срещу Русия, но обяви, че влизането им в сила ще бъде отложено, за да бъде дадено време на пропуските активисти да прекратят огъня в Източна Украйна.

Японският бенчмарк Nikkei 225 се разшири за втора поредна сесия, добавяйки 0,28% до 15 749,15 пункта. Тласъкът дойде от поевтиняването на йената, която удари 6-годишно дъно спрямо долара.

Износителите бяха основните бенефициенти от слабата валута, като Honda Motor и Sony поскъпнаха с по над 1 на сто.

SoftBank продължи доброто си представяне на фона на дългоочакваното първично публично предлагане на Alibaba в САЩ. Японската фирма, чиято капитализация се разшири с близо 5 на сто, е основен акционер в китайския гигант в електронната търговия.

Австралийският S&P/ASX 200 добави 0,55% до 5 607,90 пункта, подкрепен от печалбите на добивните дружества. Rio Tinto и BHP Billiton затвориха с повишения от по 1 на сто.

Добро представяне отчетоха компаниите от банковия сектор. Macquarie Group се повиши с 1,2 на сто, докато Australia and New Zealand Bank и Commonwealth Bank of Australia се търгуваха съответно с повишения от 0,3% и 0,2 на сто.

Златодобивната компания Newcrest Mining изтри 2 на сто въпреки поскъпването на жълтия метал.

В Китай Shanghai Composite се движеше между ръстове и загуби, реагирайки на външнотърговските данни от страната от понеделник. В крайна сметка индексът остана без изменение при 2 326,53 пункта.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:33 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Азия виж още