fallback

Азиатските борси погледнаха с оптимизъм към корпоративните отчети

Поредната порция стимули за енергийно ефективните превозни средства повиши капитализациите на китайските производители на автомобили

11:05 | 14.07.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Водещите капиталови пазари в Азия започнаха новата седмица с ръстове, след като опасенията за португалския банков сектор се оттеглиха и вниманието на инвеститорите се насочи към корпоративните отчети.

"Корпотативните печалби за второто тримесечие в САЩ вероятно ще бъдат следващият основен двигател на световните пазари, и ако Alcoa е някакъв индикатор, очакванията за двуцифрен ръст за тримесечието изглежда са оправдани. По-големите американски банки ще се отчетат тази седмица, като пазарът ще даде най-добър изглед на "самоподдържащата се" икономика, която Фед вижда сега", каза пред CNBC Евън Лукас, пазарен стратег в IG.

В петък правителството на Португалия и централната банка декларираха сигурността си, че финансовата система на страната е стабилна, в опит да изтласкат опасенията за фалит на най-голямата местна банка – Banco Espirito Santo.

Японският бенчмарк Nikkei 225 нарасна с 0,88% до 15 296,82 пункта, преустановявайки петте си поредни сесии на спад.

Централната банка на Страната на изгряващото слънце започна своята двудневна среща, след края на която ще стане ясно дали паричната политика ще претърпи корекции – нещо, което не е очаквано от повече анализатори.

Най-големият филмов дистрибутор в страната Toho добави 4% на фона на отчетеното силно представяне в периода март-май.

Книжата на Tsugami поскъпнаха с 4,3%, след като вестник Nikkei съобщи, че оперативната печалба на производителя на прецизна техника вероятно ще нарасне с 380 на сто за тримесечието от април до юни.

В Китай бенчмаркът Shanghai Composite се изкачи с 0,96% до 2 066,65 пункта, достигайки най-високото си ниво от 17 юни в навечерието на данните за икономическия растеж през второто тримесечие, които ще бъдат представени в сряда.

Силни покачвания отчетоха автомобилопроизводителите, след като Пекин обяви нов пакет от субсидии за енергийно ефективните превозни средства. Капитализацията на FAW Xiali се повиши с над 10 на сто, докато Dongfeng Auto добави 4 на сто.

Австралийският бенчмарк S&P ASX 200 нарасна с 0,45% до 5 511,40 пункта, разширявайки ръста си в трета поредна сесия.

Акциите на търговеца на дребно David Jones затвориха с ръст от повече от 1 на сто, след като акционерите подкрепиха кандидатурата за поглъщане на компанията от Woolworths South Africa за 2 млрд. долара.

В Южна Корея KOSPI се покачи с 0,26% 1 993,88 пункта.

Капитализацията на Hyundai Hysco спадна с над 1 на сто, след като САЩ въведе мита върху вноса на южнокорейските стоманени тръби, използвани при производството на нефт и природен газ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:06 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Азия виж още