fallback

Инвеститорите в Азия са в очакване на решението на Фед

Водещите индекси на континента затвориха в различни посоки

11:23 | 18.06.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

В различни посоки затвориха водещите индекси на борсите в Азия. Инвеститорите очакват с притаен дъх решението за курса на паричната политика на Федералния резерв на САЩ днес, пише CNBC.

Японският Nikkei 225 се изкачи с 0,93% до 15 115,80 пункта. Китайският Shanghai Composite отстъпи с 0,54% до 2 055,52 пункта. Хонконгският Hang Seng се понижи с минималните 0,13% до 23 176,93 пункта.

Южнокорейският KOSPI спадна с 0,60% до 1 989,49 пункта. Австралийският S&P/ASX 200 изтри 0,33% до 5 382,70 пункта.

В Япония Nikkei 225 се повиши за втори пореден ден и финишира на 1,5-седмичен връх. По-евтината йена засенчи разочароващите данни за търговското салдо през май. Те показаха, че износът е спаднал с 2,7% на годишна база – за пръв път от 15 месеца насам, докато вносът се е свил с 3,7%.

Акциите на Panasonic поскъпнаха с над 3%, а тези на Nintendo и Fanuc – с над 2 на сто.

Fast Retailing увеличи капитализацията си с над процент след новините, че възнамерява да разшири присъствието си в чужбина чрез своя бранд GU.

Китайският Shanghai Composite удължи загубите в сряда. Книжата на компаниите в имотния сектор затвориха в различни посоки. Акциите на Gemdale поскъпнаха с 3,4%, а тези на Poly Real Estate поевтиняха с 0,2%. Данните за сектора разкриха, че цените на новите имоти са скочили с 5,6% на годишна база през май, което бе по-малко от покачването с 6,7 на сто през април. През май цените на новите жилища са се понижили в половината от наблюдаваните градове за пръв път от две години.

CITIC Resources прекрати негативната серия. Книжата на дружеството поскъпнаха с над 3%. Новините около компанията са, че повече от 100 хил. тона алуминий от пристанището в Циндао липсват.

Австралийските акции приключиха търговията на най-ниското си ниво от 28 март насам, удължавайки загубите за втори ден.

Производителят на желязна руда Aquila Resources увеличи капитализацията си с над 7%, след като отказа офертата за придобиване от Mineral Resources. Дружеството обаче призова своите акционери да приемат офертата на Baosteel Resources.

Книжата на Woodside Petroleum поевтиняха с 4,5%, след като Royal Dutch Shell продаде по-голямата част от дела си в австралийската компания за 5,7 млрд. долара.

Южнокорейският индекс KOSPI се оказа на почти едномесечно дъно, повлечен от поевтиняването на сините чипове Samsung Electronics, Hyundai Motor и Kia Motors. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:14 | 10.09.22 г.
fallback
Още от Азия виж още