IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Милер: Договорът с Китай може да окаже влияние върху цената на газа в Европа

Цената за Китай ще е почти 350 долара за 1000 куб. м природен газ, което е под текущите средни тарифи за ЕС от 370-380 долара

19:50 | 23.05.14 г. 27
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Милер: Договорът с Китай може да окаже влияние върху цената на газа в Европа

Сключеният между Русия и Китай договор за доставка на газ може да окаже влияние върху цената на природния газ в Европа. Това заяви президентът на "Газпром" Алексей Милер на Международния икономически форум в Санкт Петербург.

Шефът на газовия монополист подчерта, че с подписването на договора е започнала конкуренцията между Европа и страните от Азиатско-Тихоокеанския район за руския газ, транспортиран по тръбопроводи. Той обяви също така, че Европа е загубила в конкурентната битка с втечнения природен газ.

На 21 май "Газпром" и Китайската национална петролна корпорация подписаха 30-годишен контракт за общо 400 млрд. долара за доставка на газ. Днес руският енергиен министър Александър Новак потвърди, че цената за Китай ще е почти 350 долара за 1000 куб. м, което е под текущите средни тарифи за ЕС от 370-380 долара.

(БНР)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

22
rate up comment 4 rate down comment 1
bgMan
преди 10 години
Ти пък точно къде се пишеш между обикновенните хорица дето изнасят всичко на гърба си?Откога надничарите на КГБ са "обикновенни хорица"?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 4 rate down comment 11
kane
преди 10 години
Едно време като правех пакости от инат ми викаха старите:"Вола рие на гърба му пада"Фашистите в ЕС се пегръщат и целуват с ултрафашистте отвъд океана и накрая ние обикновените хорица ще износим тежестта от действията на "управниците"... продажниците
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 3 rate down comment 4
georgi_shum
преди 10 години
По тая късна доба, между два епизода на сериал, който гледам за да се разтоваря ще ти отговоря дълго, и възможно най учтиво. Първо не виждам да съм написал манифест, достатъчно си възрастен и образован за да знаеш значението на думата. Нападнах те лично и грубо, но това е провокирано от твоето такова отношение към мен и то от месеци,,без аз преди това да съм те нападал лично по някакъв начин. Повярвай ми аз съм един от най не злобните хора тук с доста висок праг на търпимост към грубости и обиди. И нямам нужда от нечие форумно внимание, признание, одобрение или още по малко корона. Уважавам чуждото мнение, когато е добре обосновано и добре аргументираната дискусия. Когато с мен се говори възпитано и без заяждания съм готов да говоря и споря спокойно с всеки. И съм го показвал тук . Така че, ако желаеш да спорим или дискутираме за нещо бе заяждане, обидни, саркастични или иронични лични нападки добре си дошъл. Ще отвърна със същото.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 3 rate down comment 6
Mavi Goz
преди 10 години
Опа, по полека бре, младеж! хахаха! Полека, че ще се изсипеш, херния ще си докараш от зор! хахаха... От толкова злоба ще ти се пукне жлъчката и после не можеш да се наслаждаваш на благините на капитализма! хахаха! *** капиталистическия манифест си написал! Така ако караш, бегеманчето, милионер4ето, абдулчо, супермегатрейдъра и другите капиталисти ще те направят "Герой на капиталистическото слово" и после не мож се отърва от слава и уважение тука! Нали знаеш, че царската корона тежи?! хахаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 8 rate down comment 6
georgi_shum
преди 10 години
Хахах :) ще ме умориш :) За пореден път - жалък си ::) Стар, див путинофил, който го брани като Матросов на амбраузата.. :) Обожаваш Путинова Русия и мечтаещ краха на гнусната Америка и гадната *** фалирала гейска Европа.. Обаче.. децата му де живеели... в Америката...Що там бре ? що не тук? или при ***? Няма такъв шизофреник като теб... И ти си последния ***, който би имал правото да си позволи да ми казва, какво, кога и къде да правя.. ясно ? Ако не ти е, ще ти го напиша и на руски, че барем ме разбереш. ..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 6 rate down comment 7
Mavi Goz
преди 10 години
Абсолютно! Но и не съвсем - хората писаха, че цената е обвързана с индексите на петрола и петролните продукти на японската борса, ама кой да чете? Тук нали всички са пистели - чукча не читатель! хахаха...!Унижения, погледи от високо... Георги_шум, ти си драматург бре, човече, пиши за отношенията между хората, за личните им драми и съдби - за това имаш талант! Пиши приказки, не се бутай тук! Това не е литературем форум!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 4 rate down comment 1
Achtung
преди 10 години
Хахахахха как сметнахте цената на газа за китайците, това го очаквах в други сайтове като дневник и тн, не и в инвестор. Цената вероятно ще се променя по някаква формула, вързана с цената на петрола в долари, курса рубла-юан, цените на втечнения газ и десетки други. Докато потече газ по тази тръба вероятно всички тези неизвестни ще са се променили много от сегашното положение и дори китайците и руснаците не знаят точната цена през 2018 или когато там завършат проекта. По интересен е проекта за западна тръба за Китай, която е свързана директно с газопреносната мрежа доставяща газ за Европа, тогава ще е развръзката, но явно китайците не бързат и този проект беше споменат само като бъдещи намерения. Сега подписаха само за източната тръба, като находищата се намират в източен сибир и по никакъв начин не са свързани с доставките на газ в Европа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 3 rate down comment 2
georgi_shum
преди 10 години
Напълно съгласен и подрепям, даже съм писал почти същото преди време. И вярно, че унижение е малко силна дума (емоционална реакция от крайната ми антипатия към Путин), и че не това е била целта, но де факто си е точно това...Казаха му.... правим ти услуга, а не мъти реда в света щото ще ни размътиш рахатлъка и търговията с американците и европейците..,
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 6 rate down comment 4
Mavi Goz
преди 10 години
Къв супертрейдър си, като не можеш да смяташ прости числа бре, момче! Айде обясни ми на мене, простия глъм, как при цена 1.95 юана за 1.- м3 изкара цената за 1000 м3 200 долара? Колко е курса Юан/УСД бре, трейдър-супертрейдър? Не е ли 0.16 USD/CNY? И ако е, не е ли 0.31 USD = 1.95 CNY? И тогава не е ли 1.- м3 газ при цена 1.95 юана = 0.31 USD? И тогава колко прави 1000.- м3 х 0.31 USD/m3 бре, Пурко? Или пиши 10 пъти "Аз съм ***!", или спри да пишеш, или си смени ника с некъв като моя - да не внушаваш незаслужен респект! хахаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 6 rate down comment 5
kalendar
преди 10 години
корекция-те никога не са били населени тия райони. И да знаеш-нашият сериозен анализатор Соломон Паси от 20 години бленува за разпад на Русия. А за разпад на Китай слушаме от над 10 год. Освен това-Хитлер и Наполеон са се пробвали с такива мирни хора да заселят тия територии. Китай даже се е пробвал. Е...все още са си руски от няколко века насам поне.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още