fallback

Индексите в Азия стартираха седмицата с понижения

Акциите на технологичните компании пострадаха след разпродажбите в сектора на Wall Street в петък

11:01 | 07.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Водещите индекси в Азия стартираха седмицата с понижения след тежките загуби на Wall Street в края на миналата седмица, пише CNBC. В петък на борсите отвъд Океана технологичният сектор пострада най-много, като Nasdaq Composite потъна с 2,6%.

Японският индекс Nikkei 225 пропадна до едноседмично дъно, след като по-силната йена натежа на износителите. Бенчмаркът се понижи с 1,69% до 14 808,85 пункта. В Китай пазарите са затворени заради честването на национален празник.

Хонконгският Hang Seng отстъпи с 0,65% до 22 363,52 пункта. В Австралия индексът S&P ASX 200 се отдръпна от най-високото си ниво от месец насам и в крайна сметка е надолу с 0,17% до 5 413,70 пункта. Южнокорейският KOSPI нарасна минимално с 0,08% до 1 989,70 пункта.

В Индия водещият борсов измерител SENSEX затвoри със спад 0,64% до 22 215,97 пункта. Инвеститорите прибраха печалбите на старта на изборите в страната, които ще продължат един месец.

Още от Индия – в материала на Bloomberg!

На борсите в Япония технологичните компании се оказаха най-големите губещи. Акциите на Rakuten и Yahoo Japan поевтиняха с 5% всяка, докато тези на Softbank и Panasonic – с над 4 на сто.

Daiichi Sankyo увеличи с 3% капитализацията си след новините, че Sun Pharmaceutical Industries ще закупи индийското й поделение Ranbaxy Laboratories. От своя страна книжата на Sun Pharmaceutical поскъпнаха с 2%, докато тези на Ranbaxy поевтиняха с 2,5 на сто.

На борсите в Австралия финансовите компании пострадаха най-много, като Macquarie поведе губещите със спад от процент в пазарната си капитализация.

Компаниите, добиващи злато, се оказаха печелившите, след като благородният метал постигна най-голямото си еднодневно повишение за последните три седмици. Акциите на Newcrest Mining прибавиха 4% към стойността си, а тези на Endeavor Mining – 2%.

В Южна Корея ценните книги на LG Electronics поскъпнаха с 2,8%, а тези на Samsung Electronics – с 1,2 на сто преди публикуването на прогнозните резултати за първото тримесечие на 2014 г. във вторник.

В технологичния сектор интернет търсачката Naver удължи загубите от петък, изтривайки 6,4% от стойността на акциите си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:38 | 06.09.22 г.
fallback
Още от Азия виж още