fallback

МВФ: Индия вече е значително по-устойчива на външни шокове

Властите са изпълнили целта си за текущата фискална година, заяви високопоставен представител на фонда

16:14 | 21.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Индийската икономика вече е значително по-устойчива на външни шокове, отколкото беше през миналата година, благодарение на множеството управленски решения и мерки от страна на централното правителство.

Оптимистичната оценка за втората най-голяма икономика в континентална Азия направи Пол Кешин, помощник-директор на Международния валутен фонд (МВФ) за азиатско-тихоокеанския регион.

"През последните месеци страната предприе значителни мерки, за да коригира своите външни и фискални дисбаланси, да затегне монетарната си политика и да се придвижи напред със структурните реформи", посочи експертът. По думите му властите са изпълнили своята цел и за тази фискална година, пише WBP Online.

"Промените със сигурност правят Индия по-устойчива на бъдещи външни шокове", допълни той.

Пол Кешин направи изявлението си пред репортери в конферентен разговор на годишните консултации на МВФ. Експертът все пак посочи, че може да отнеме значително време на страната да се върне към ритъма, постигнат преди последните сътресения.

В конферентния разговор се включи и Томас Ричардсън, старши представител на МВФ в Ню Делхи. По думите му финансовата система на азиатската страна е стабилна в основата си.

Ричардсън заяви, че МВФ отчита структурните ходове на Индия, които "ще осигурят положителен растеж, като същевременно щe подобряват устойчивостта на Индия и ще намаляват уязвимостта ѝ".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:24 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Азия виж още