fallback

Nikkei затвори над 16 хил. пункта за първи път от 2007 г.

Сесията в Токио и Шанхай премина спокойно

14:08 | 25.12.13 г.

Японските акции приключиха сесията с ръстове при спокойна търговия, съобщава MarketWatch. Повечето пазари в Азиатско-тихоокеанския регион са затворени заради коледните празници.

Nikkei Stock Average се повиши с 0,8% до 16 009 пункта – първото затваряне на индекса над ключовото ниво от 16 000 пункта от 2007 г. насам.

Широкият Topix приключи сесията с по-скромно повишение – 0,1% до 1 258 пункта.

Акциите на Seven & I Holdings Co., операторът на веригата магазини 7-Eleven, поскъпнаха с 1,5%, след като Nikkei Asian Review съобщи, че компанията планира да купи почти половината от Bals – оператора на веригата за обзавеждане на кухни Francfranc. Сделката ще е за около 5 млрд. йени.

Производителят на чипове Renesas Electronics добави 6,5% към пазарната си оценка, след като акциите на компанията претърпяха съществено понижение в предходната сесия.

Акциите на Softbank Corp. обаче поевтиняха с 0,5%.

Сред печелившите в сесията се наредиха още акциите на Toyota Motor Corp., Honda Motor и Mazda Motor Corp. Изключение от позитивния тренд при автомобилните производители бяха акциите на Mitsubishi Motors Corp., които поевтиняха с 0,6 на сто.

Спокойна беше и сесията в Шанхай. Ръстове записаха акциите на производителите на цимент, след като преди дни китайското правителство обяви, че планира да започне строителството на над 6 млн. достъпни жилища през 2014 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:39 | 26.08.22 г.
fallback
Още от Азия виж още