fallback

Индия стабилизира банковия си сектор с 2,3 млрд. долара

Рекапитализацията на банките ще им даде възможност за набиране на средства чрез продажба на акции, заявиха от финансовото министерство

12:12 | 24.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

State Bank of India и Central Bank of India са сред 20-те поддържани от правителството на Индия банки, които ще получат финансова инжекция в размер на 140 млрд. рупии (2,3 млрд. долара), за да избегнат затруднения вследствие на лошите кредити и забавящата се икономика.

"Рекапитализацията на контролираните от държавата банки ще им даде възможност за набиране на средства чрез продажба на акции", заяви секретарят на Министерството на финансите Раджив Tакру, цитиран от Bloomberg. По думите му най-голяма сума от 140-те млрд. рупии ще получи State Bank of India – близо 20 млрд. рупии.

Изпълнението на идеята на индийското правителство да стимулира банковия сектор, която бе предложена през февруари, се забави през юли на фона на спада на акциите и растежа на разходите по заемите.

IDBI Bank Ltd и Central Bank of India ще получат по 18 млрд. рупии, а Overseas Bank – 12 млрд. Инжекцията за Bank of India ще в размер на 10 млрд. рупии, докато тази за Bank of Maharashtra – 8 млрд. рупии.

Финансовите инжекции са част от целта управляващите да помогнат на банките да увеличат кредитирането и да се приближат до размера на задължителните минимални резерви. Лошите задължения като процент от индийското банковото кредитиране нараснаха до 6-годишен връх през юни.

Повече за индийския банков сектор може да научите от материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:34 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Азия виж още