fallback

Сирия отделя 250 млн. долара за възстановяването си през 2014 г.

Кабинетът увеличи разходите, предвидени за спешни помощи и възстановяване, подчерта премиерът Уаел ал Халки

22:26 | 23.09.13 г.

Правителството на Сирия ще отдели 50 млрд. сирийски лири, или близо 250 млн. щатски долара, за възстановяването на страната от продължаващата вече 30 месеца гражданска война. Това заяви сирийският министър-председател Уаел ал Халки, цитиран от Франс прес.

"Кабинетът увеличи разходите, предвидени за спешни помощи и възстановяване в проектобюджета за 2014 г. на 50 млрд. сирийски лири", заяви премиерът пред местния вестник "Ал Уатан", който е известен с проправителствените си позиции. "През 2013 г. за спешни помощи и възстановяване бяха отделени 30 млрд. сирийски лири", добави още той на заседание на Върховния съвет за икономическо планиране.

Министър-председателят поиска увеличаване на инвестициите в хранителната промишленост. "Сигурността на храните, медикаментите и енергетиката са приоритет на правителството", подчерта ал Халки. 

Организацията на ООН по прехрана и земеделие (ФАО) и Световната програма по прехраната предупредиха в доклад през юни, че конфликтът е довел до понижаване на хранителната сигурност в Сирия. Производството на жито е спаднало с 40%. Страната се нуждае от 1,5 млн. тона от зърнаната култура в периода 2013-2014 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:15 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Азия виж още