fallback

Енцио Фон Пфайл: САЩ и Китай са местата за инвестиране в момента

Докато тези две страни „карат велосипеди“, то Европа, Япония и Индия се „движат с триколки“, обрисува ситуацията инвеститорът

14:57 | 05.09.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Проблемът е, че централните банки са само един лост за въздействие, казва в интервю за Bloomberg Енцио Фон Пфайл, който отговаря за разпределянето на активи в MCLA Personal Income.

Според него политиците стоварват всичко на плещите на централните банки, така че конкретно централната банка на Индия не би могла да направи нищо повече от това малко да ограничи спада на рупията.

Той смята, че след като развиващите се пазари започнат да се възстановяват, нещо което вече е започнало, защото икономиката в глобален план се стабилизира, то Индия ще е сред пазарите, към които хората ще се насочат, тъй като е евтин. Развиващите се пазари изглеждат малко по-добре, след като Китай, както и САЩ, не са толкова зле. Образно казано САЩ и Китай поне разполагат с велосипеди, докато Европа, Япония и Индия се движат с триколки, посочва анализаторът. Относно това каква трябва да е инвестиционната стратегия в момента, той е убеден: САЩ, САЩ и САЩ, както и Китай. В САЩ по-конкретно цикличните компании за потребителски стоки, а в Китай – индустриалните с експозиция към урбанизацията, уточнява той. Това, колкото и странно да е, означава, че трябва да се инвестира в австралийски суровини, както и в местната валута, тъй като урбанизацията в Китай, както и в Индия, няма да спре, изтъква Фон Пфайл.

Вижте цялото интервю на Bloomberg!

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:55 | 26.08.22 г.
fallback
Още от Азия виж още