fallback

Азиатските финансови регулатори не трябва да повтарят грешката на западните

Ако те не се присъединят към реформата, водена от САЩ и ЕС, рискуват погазване на собствените си интереси, предупреждава хонконгският пазарен регулатор

22:21 | 27.11.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Азиатските институции ще са невероятно глупави ако пренебрегнат грешките на западната финансова общност при своите регулации, предупреди водещият хонконгски пазарен регулатор - Securities and Futures Commission (SFC), цитиран от Financial Times.

Азиатските регулаторни органи и местната финансовата индустрия трябва да се включат в глобалната регулаторна реформа, за да осигурят гладко развитие на собствените им финансови системи и да защитят регионалните интереси, смята Ашли Алдър, ръководител на SFC.

Банките и другите пазарни участници в Азия се притесняват от някои елементи на строгите финансови регулации, изработени на Запад, като поставиха под съмнение приложението им на пазари, където ливъриджът е нисък и не е имало ипотечна криза.

Според Алдър, ако азиатските ргулатори не се присъединят към реформата, водена от САЩ и ЕС, те рискуват погазване на собствените си интереси. „Промените така или иначе ще бъдат наложени, независимо дали ни харесва или не.“

„Трябва да осъзнаем, че няма предимство в това да занижаваме стандартите си с цел привличане на повече бизнес. Това винаги води до печални резултати.“, посочва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:33 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Азия виж още