fallback

Goldman Sachs и Credit Suisse снижиха очакванията си за китайските компании

Американската банка намали прогнозата си за печалбите, а швейцарската - за представянето на местния борсов индекс

10:27 | 04.09.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Goldman Sachs понижи прогнозата си за печалбите на китайските компании, а Credit Suisse намали очакванията си за местния борсов индекс, след като икономиката на Китай се забавя, съобщава Bloomberg.

Според Goldman печалбите на компаниите от MSCI China Index сега се очаква да се повишат с 1,8% през тази и с 8,6% през следващата година, спрямо досегашните прогнози за ръстове от съответно 6% и 12,3%.

През първото полугодие печалбите се покачиха с 2% на годишна база, спрямо ръст от 28% за същия период на миналата година. MSCI China е на ниво от 52,85 пункта. (-0,3% от началото на годината). 12-месечната прогноза на Credit Suisse за индекса вече сочи 60 пункта, спрямо досегашните 70. „Очакваме допълнителни понижения на прогнозите за корпоративните печалби през идните месеци, макар и с по-слаби темпове, след като настоящата ревизия вече отразява доста занижени нагласи“, посочват от Goldman Sachs.

За да поскъпнат китайските акции е необходимо или стабилизиране на глобалната икономика или фокусиране на Пекин върху структурните реформи и мерките за стимулиране на местното стопанство, посочват анализаторите. 

Китайската икономика се разшири със 7,6% през второто тримесечие – най-слабият темп от 2009 г., след като европейската дългова криза затормозява износа, а мерките за предотвратяване спекулациите в имотния сектор потискат вътрешното търсене. Промишленият сектор пък се сви през август за първи път от девет месеца насам.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:35 | 04.09.22 г.
fallback
Още от Азия виж още