fallback

Акциите на Samsung започнаха да се възстановяват

Азиатските борси приключиха днешната сесия без единна посока

15:55 | 29.08.12 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Без ясна тенденция приключи в сряда сесията на азиатските фондови пазари. И отвъд океана не идват ясни послания, предава Ройтерс.

Конюнктурните данни от САЩ от вторник съдържаха и малко светлина в тунела, но и сянка. Докато развитието на цените на жилищата представлява положителна изненада, то данните за потребителското доверие разочароват за пореден път.

Инвеститорите нямат друг избор, освен да чакат срещата на централните банкери в Джаксън Хоул, Уайоминг, която започва в петък и от която инвеститорите очакват индикация за облекчаване на паричната политика.

В Япония Nikkei 225 напредна с 0,2%. Водещият корейски индекс Kospi добави 0,4 на сто към стойността си, подкрепен от синия чип Samsung, който продължава оздравителния си курс. В Шанхай китайският Shanghai SE Composite загуби 0,5%. Австралийският фондов пазар пък продължава да страда от срива в цените на желязната руда до най-ниското равнище от почти три години насам. Това възпира индекса S&P/ASX 200, който днес загуби 0,1%. Акциите на минните компании, специализирани в добив на желязна руда, Fortescue Metals и Atlas Iron отчитат спад от 3,9 и 7,6%.

На борсата в Хонконг акциите на China Life поскъпват с 2,7%. Данните за полугодитето на застрахователя подхранват надеждите, че ще има обрат в приходите. В Токио акциите на борещия се с трудностите производител на полупроводници Renesas скачат с почти 28%. Според икономическото издание Nikkei частният инвестиционен фонд Kohlberg Kravis Roberts & Co. иска да поеме управлението на компанията срещу 100 млрд. йени.

Акциите на Sharp продължават положителния си тренд и поскъпват с 3,7 на сто. Опасенията за финансовото състояние на дружеството започват да намаляват, твърдят участници на борсата.

В Сеул Samsung добавя още 1,8% към стойността си. В понеделник акциите се сринаха със 7,5%, след като компанията претърпя неуспех в патентния си спор с Apple пред съда в Калифорния. 

Акциите на LG Electronics Inc. се покачиха с 4,4% до 71 600 вона в Сеул. Четвъртият по големина производител на мобилни телефони в света представи днес най-новия си смартфон с Android - Optimus G, който ще стимулира продажбите през четвъртото тримесечие, отбелязва Куон Сун Руал, анализатор в Dongbu Securities Co., цитиран от Bloomberg. 

Пазарната капитализация на Galaxy Entertainment Group Ltd. се увеличава с 3,4% до 22,65 хонконкгски долара. Permira Advisers LLP ще продаде 278,8 млн. акции, намалявайки дела си в Galaxy до 5,95%, заявява базираният в Макао казино оператор. Това е положително развитие, защото имаше опасения, че фирмата може да продаде повече акции, което натовари акциите, казва Гари Пиндж, анализатор в Macquarie Securities Ltd.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:10 | 02.09.22 г.
fallback
Още от Азия виж още