fallback

Sportingbet се придържа към целите си за финансовата година

Бизнесът на компанията в Австралия, който е основен за нея, се развива силно, но проблемите в Европа натежават върху общото ѝ представяне

11:35 | 08.08.12 г.

Компанията за онлайн залагания на спортни събития Sportingbet обяви, че печалбата за финансовата година, приключваща в края на юли, ще остане в рамките на прогнозите въпреки запазващата се „предизвикателна икономическа обстановка в Европа“, съобщи ВВС.

От Sportingbet добавиха, че са били засегнати силно от по-строгата регулация и повишаването на данъците в Европа. Преструктурирането на европейския бизнес след продажбата на уебсайта на турски език е приключено.

На компанията се е наложило да затвори временно за 35 дни испанското си подразделение, след като съд е подкрепил запрещение, наложено от казино. Вследствие на това печалбата преди данъци и бонуси от европейския регион през третото тримесечие се е свила с 41% на годишна база и с 18% на тримесечна, се посочва в нейно съобщение, цитирано от StockMarketWire.com.

За разлика от европейските проблеми, австралийският бизнес на Sportingbet, който е основен за нея, се представя „силно“, като печалбата преди данъци и бонуси е нараснала с 93% за на годишна база и с 24% на тримесечна, посочват оттам.

Обединяването на Sportingbet Australia с придобитата напоследък Centrebet е било приключено успешно през юни, месец преди утвърдения график.

Sportingbet планира да обяви предварителните резултати за финансовата година на 3 октомври.

През май компанията обяви сериозно свиване на тримесечната печалба преди данъци до 300 000 паунда при 12,1 млн. паунда за аналогичния период на 2011 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:19 | 08.09.22 г.
fallback
Още от Азия виж още