fallback

Китай ще понижи вносните мита за 700 стоки

По-ниски мита ще са за суровини и стоки, чието производство е свързано с чувствително замърсяване

13:54 | 11.06.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Млада китайка се опитва да се спаси от замърсения въздух с маска за лице. Снимка: Ройтерс

До края на годината Китай ще понижи вносните мита за 700 стоки като част от структурна реформа на митническата си политика, заяви Дзя Кан, директор на фискалния институт към китайското министерство на финансите, цитиран от MarketWatch.

По-ниски мита ще бъдат налагани на някои суровини и стоки, чието производство е свързано с чувствително замърсяване, посочва Дзя.

Той изтъква, че икономическите сектори, където производствените процеси са свързани с високи нива на замърсяване, трябва да бъдат насърчавани да увеличат вноса и така да понижат вредните емисии.

Правителството ще прецизира митническите си тарифи и ще предостави финансова подкрепа за насърчаване на вноса и балансиране на търговията, заяви от своя страна вицепремиерът на Китай Хуей Лиенгю. 

В китайската преса се появи и информация, според която Китай ще предложи финансови стимули за насърчаване на износа на високо технологични изделия, включително 100%-ови данъчни облекчения за някои производители. Тази информация обаче засега не е официално потвърдена. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:52 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Азия виж още