fallback

Азиатските борси продължават отстъплението си

Негативни оценки от местни и световни институции и опасенията от разпространение на европейската дългова криза поведоха индексите надолу

14:00 | 16.11.11 г.

Азиатските борси загубиха територии за втори пореден ден, след като доходността по италианските държавни облигации отново се покачи над 7% на фона на опасенията, че страната може да не успее да спре европейската дългова криза от разпространение, съобщи Bloomberg.

Регионалнията индекс MSCI Asia Pacific се понижи с 1,2% до 116,26 пункта, като около 4 акции в него поевтиняха спрямо всяка, която повиши стойността си.

В Япония Nikkei 225 отстъпи с 0,9% до 8 463,16 пункта, след като централната банка на страната понижи оценката си за икономиката, а общата пазарна капитализация на компаниите, листвани в първата секция на фондовата борса в Токио, се понижи до най-ниското си ниво от март 2009 г. 

Акциите на Sony Corp. загубиха 3,3% от стойността си до 1 308 йени, но тези на Elpida Memory Inc. поскъпнаха с 8,8% до 359 йени, след като компанията запази мястото си в регионалния индекс след спекулации от вчера, че може да бъде извадена от него.

Акциите на Olympus Corp., които за месеца до края на миналата работна седмица понижиха стойността си с 81%, регистрираха ръст за трети пореден ден с максимално разрешените 100 йени, или 16%, до 740 йени, след като бе съобщено, че компанията може да запази правото да бъде търгувана на борсата.

Китайският индекс Shanghai SE Composite се смъкна с 2,5% до 2 466,96 пункта, което е най-големият му спад от близо 2 месеца, след като Международният валутен фонд предупреди, че най-големите търговски банки в страната са изправени пред системен риск.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:03 | 09.09.22 г.
fallback
Още от Азия виж още