fallback

Кристин Лагард предупреди Япония за последствията от дълговата криза в Европа

Страната на изгряващото слънце, като голям износител, може да понесе тежко последствията от кризата, ако пострадат основните й търговски партньори, смята директорът на МВФ

11:26 | 12.11.11 г. 2

Кристин Лагард по време на пресконференцията в Токио. Снимка: Ройтерс

Япония не е имунизирана от дълговата криза в еврозоната, каза управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард.

“Казах на министър Ацуми, че нито една държава не е имунизирана при сегашните обстоятелства, без значение дали е развита, или развиваща се икономика”, заяви Лагард на пресконференция в Япония.

Директорът на фонда предупреди още, че Япония, като голям износител, може да бъде сериозно засегната, ако някои от най-големите вносители на японски стоки започнат да изпитват проблеми.

Тя коментира, че финансовата реформа в Италия е ключът към намаляването на влиянието на европейската дългова криза, но Страната на изгряващото слънце ще понесе тежки последствия при евентуален провал на реформите, предаде АП.

Кристин Лагард се срещна в Япония с финансовия министър на страната Юн Ацуми. По време на изявленията след срещата управляващият директор на МВФ изрази опасенията си за щетите, които кризата би нанесла на държави извън еврозоната, включително и в Азия.

В тази връзка Кристин Лагард призова Япония да бъде внимателна и да следи събитията в Европа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:55 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Азия виж още