fallback

Южна Корея санкционира Deutsche Bank за пазарна манипулация

Брокерското поделение на банката, както и четирима служители, ще отнесат глоби за пазарен срив, от финансовата институция ще обжалват

14:31 | 22.08.11 г.
Автор - снимка
Създател

Брокерското поделение на немската банка Deutsche Bank в Южна Корея, както и четирима служители на финансовата институция, ще бъдат санкционирани с глоби от борсата, съобщава ВВС.

Причината е обвинение в пазарна манипулация, чрез която немската банка е спечелила над 45 млрд. вона (41,5 млн. долара) на 11 ноември миналата година. Тогава, само в рамките на 10 минути, основният борсов индекс в Южна Корея потъва с 2,7 на сто.

Разследванията на финансовия надзор са доказали, че поръчки за продажба на акции за 2,4 трлн. вона са дошли от чуждестранни инвеститори. По-голямата част от тях били осъществени от брокерското звено на Deutsche Bank.

През февруари тази година на немската финансова институция бе наложена забрана за търговия с акции и деривати на местния пазар за собствена сметка. Забраната е влязла в сила от април и важи за срок от шест месеца.

Глобата, наложена на Deutsche Bank и нейните служители, е 1 млрд. вона, което е най-голямата санкция в историята на борсата. От банката обаче са категорични, че ще обжалват решението в съда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:02 | 03.09.22 г.
fallback
Още от Азия виж още