fallback

Борсите в Азия се насочват към четвърти пореден седмичен спад

Пазарът в Китай отчете най-слабата си седмица от юли миналата година насам

12:12 | 27.05.11 г.
Автор - снимка
Създател

Повечето от водещите борсови индекси в азиатско-тихоокеанския регион отчетоха повишения в последната сесия за седмицата, но въпреки това съвкупният индекс MSCI Asia Pacific се насочва към загуба за четвърта поредна седмица.

Днес биковете взеха превес за втори пореден ден, като MSCI Asia Pacific напредна с 0,7 на сто до 134,24 пункта. Съотношението печеливши/губещи акции от състава на индекса днес бе пет към четири, пише Bloomberg.

За седмицата показателят губи 0,3 на сто, което е понижение за четвърта поредна седмица. Основните причини за това са засилването на опасенията за бъдещето на Гърция, слабите икономически данни от САЩ и свиването на икономиката на Япония. От началото на годината понижението на индекса е 3,2 на сто.

На борсата в Токио Nikkei 225 отстъпи с 0,4 на сто до 9 521,94 пункта. По този начин индексът регистрира спад от 0,9 на сто за седмицата. Седмичното понижение е трето поредно, като това е най-дългата негативна серия от октомври насам.

В Хонконг Hang Seng напредна с 1 на сто до 23 118 пункта, докато в Китай Shanghai Composite понижи стойността си с 1 на сто, което го изведе до седмична загуба от 5,2 на сто. Това не се беше случвало от юли миналата година досега.

В Тайван Taiex отстъпи с 0,25 на сто днес, приключвайки сесията при 8 810 пункта, а в Южна Корея Kospi загуби 0,4 на сто до 2 100 пункта. На борсите в Тайланд, Индонезия, Индия и Сингапур днес водещите индекси напредват с по между 0,3 и 1 на сто.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:05 | 09.09.22 г.
fallback
Още от Азия виж още