fallback

Разнопосочен финал на седмицата за азиатските индекси

Регионалният индекс MSCI Asia Pacific регистрира най-дългата си негативна серия от ноември насам

12:24 | 20.05.11 г.
Автор - снимка
Създател

Водещите борсови индекси в азиатско-тихоокеанския регион записаха разнопосочна сесия заради нови обезпокоителни сигнали за американската икономика, пише Bloomberg. Те станаха причина за негативни настроения към акциите на големите износители за САЩ.

Регионалният индекс MSCI Asia Pacific се движи почти без изменение, като поне седем пъти е сменил посоката си от ръст към спад и обратно днес. Съотношението печеливши/губещи сред компонентите на индекса е четири към пет.

Индексът е на път да запише трети пореден седмичен спад, което е най-дългата негативна серия от ноември месец насам.

На борсата в Токио Nikkei 225 отстъпи с 0,1 на сто до 9 607 пункта. Сред по-значимите икономически новини е решението на централната банка да остави монетарната политика без промяна, след като вчера стана ясно, че страната отново се е върнала към рецесия. За седмицата индексът изгуби 0,4 на сто.

В Китай CSI 300 приключи деня практически без промяна при 3 122 пункта, докато в Тайван Taiex отстъпи с 0,6 на сто до 8 837 пункта. За седмицата водещият китайски индекс отстъпи с 0,4 на сто.

Днес в Хонконг Hang Seng се повиши с 0,16 на сто, на борсата в Сеул Kospi напредна с 0,8 на сто, а в Австралия и Сингапур основните индекси се понижиха съответно с 0,5 и 0,2 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:34 | 05.09.22 г.
fallback
Още от Азия виж още