fallback

Азиатските индекси с трета поредна позитивна сесия

Стабилизирането на суровините подкрепи акциите в региона

12:35 | 11.05.11 г.
Автор - снимка
Създател

Борсовите индекси в азиатско-тихоокеанския регион записаха трета поредна сесия на възход. Причина за това стана поскъпването на петрола и индустриалните метали от последното денонощие, пише Bloomberg.

Регионалният индекс MSCI Asia Pacific напредна с 0,6 на сто до 139 пункта, записвайки най-голямото си повишение за последната седмица. На всеки три акции с повишение днес се падна по една със спад.

По време на търговията индексът се движеше с по-голям ръст, но данни от Китай предизвикаха опасения, че икономиката на страната се забавя. Макар инфлацията да се забавя, тя остава на обезпокоително високи нива, което вероятно ще предизвика ново затягане на монетарната политика, коментират анализатори.

На борсата в Китай CSI 300 отстъпи с 0,3 на сто до 3 145 пункта. Хонконгският бенчмарк Hang Seng се понижи с 0,2 на сто до 23 292 пункта, докато в Тайван сесията за Taiex приключи почти без промяна при 9 020 пункта.

Днес в Токио Nikkei 225 се покачи с половин процент до 9 864 пункта. За това допринесе отстъплението на йената, което подобрява перспективите пред големите износители от страната.

В Южна Корея, където вчера борсата остана затворена, основният индекс Kospi напредна с 1,3 на сто. В Австралия и Нова Зеландия основните борсови индекси се повишиха съответно с 1,2 и 0,9 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:06 | 23.08.22 г.
fallback
Още от Азия виж още