fallback

Слабите данни за БВП на САЩ повлякоха надолу индексите в Азия

Седмицата приключи с разнопосочни изменения на борсовите показатели в Китай и Хонконг

12:29 | 29.04.11 г.
Автор - снимка
Създател

Снимка: Ройтерс

Борсовите индекси в Азия записаха понижение в последната сесия за седмицата, за което допринесоха неособено обнадеждаващите данни за брутния вътрешен продукт на САЩ през първото тримесечие на годината.

Регионалният индекс MSCI Asia Pacific -ex Japan се понижи с 0,8 на сто днес до 504 пункта. Въпреки това показателят отчита ръст от 0,8 на сто за седмицата, пише Bloomberg.

Днес борсата в Япония остана затворена заради почивен ден в страната.

На борсата в Южна Корея Kospi отстъпи с 1 на сто след данни за забавяне на индустриалното производство през март. За негативните настроения допринесе и отчетът на Samsung, който показа 30% спад на печалбата на дружеството през първото тримесечие.

В Австралия S&P/ASX 200 загуби 1,3 на сто, докато в Нова Зеландия основният индекс NZX 50 FF Gross достигна най-високото си затваряне от юни 2008 година насам след повишение от 0,4 на сто.

Днес в Хонконг Hang Seng се понижи с 0,4 на сто до 23 721 пункта, записвайки четвърта поредна негативна сесия. За седмицата показателят се е понижил с 1,7 на сто, докато през април ръстът е 0,8 на сто.

На борсата в Китай Shanghai Composite се повиши с 0,9 на сто до 2 912 пункта, в резултат на което седмицата приключи със спад от 3,3 на сто. През април показателят се е понижил с 0,6 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:00 | 19.08.22 г.
fallback
Още от Азия виж още