fallback

Фондовата борса в Хонконг също ще обмисля международни партньорства

Така се подновява вълната от международни сливания на борсови оператори от 2006 и 2007 г.

12:01 | 10.02.11 г.
Автор - снимка
Създател

Фондовата борса в Хонконг обяви, че ще обмисли международни партньорства, след като Deutsche Boerse и NYSE Euronext заявиха плановете си да създадат най-голямата търговска платформа в света, предаде Ройтерс.

Deutsche Boerse и NYSE обявиха, че са в напреднали преговори за създаване на пазарна платформа, която ще има годишен обем на търговия от над 20 трлн. долара. В сряда сливането си обявиха и Лондонската фондова борса и операторът на борсата в Торонто TMX Group.

Hong Kong Exchanges and Clearing Ltd (HKEx) – най-големият борсов оператор по пазарна капитализация, обяви в четвъртък, че е отворен за международни партньорства. Засега обаче няма подходящи предложения, са посочили от компанията.

Като причина за решението се посочват „промените в ситуацията на финансовите пазари“. Досега HKEx избягваше всякакви действия за сливане с друга компания.

Така се подновява вълната от международни сливания на борсови оператори от 2006 и 2007 г.

Сделката между LSE и TMX ще създаде четвъртата по големина борса в света и най-големият център за търговия с минни компании с годишен обем на търговия от 4,1 трлн. долара. Годишният обем на компанията, получена след сливането на Deutsche Boerse и NYSE Euronext, ще бъде над 20 трлн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:44 | 23.08.22 г.
fallback
Още от Азия виж още