fallback

Toyota изтегля нови 1,7 млн. автомобила от пазара

Проблемите на японския производител продължават, този път проблемът е свързан с опасност от изтичане на гориво

10:21 | 26.01.11 г.
Автор - снимка
Създател

Японският производител на автомобили Toyota обяви, че ще се наложи изтеглянето на 1,7 млн. автомобила от пазарите по света. Причината за това са опасения за евентуални проблеми с изтичане на гориво, пише ВВС.

Около 1,2 млн. от автомобилите ще бъдат изтеглени от пазара в Япония, други над 400 хил. трябва да бъдат изтеглени от различни пазари по света.

„Съществува опасност от напукване на някои от маркучите, по които се пренася гориво в автомобилите. Ако този проблем не бъде отстранен, то той ще се задълбочи и може да предизвика разлив на гориво“, се казва в официално становище на транспортното министерство на Япония.

За момента не се съобщава за инциденти, предизвикани от открития в проблемните серии дефект. Получените сигнали за проблема обаче са над 400, допълва агенцията.

Проблемът е пореден за Toyota през последните 18 месеца. За този период са били изтеглени 12 млн. автомобила заради различни дефекти. Сред тях бяха загуба на контрол върху педала на газта, проблеми с двигателите, дефекти на спирачни системи и на горивни помпи.

Това доведе до рекордни глоби за компанията, след като през април САЩ наложи глоба от 16,4 млн. долара, а преди месец Toyota се съгласи да плати глоба за още 32,4 млн. долара.

Преди дни стана ясно, че въпреки проблемите си Toyota остава най-големият производител на автомобили в света, като през 2010 година е успяла да реализира продажби на 8,42 млн. коли по света. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:01 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Азия виж още