fallback

Китай планира да преструктурира икономиката си, запазвайки и растежа

В изявлението на централния комитет на комунистическата партия относно плана за следващите пет години не се посочват конкретни цели

15:47 | 18.10.10 г. 2
Автор - снимка
Създател

Китай планира „голям пробив“ в преструктурирането на икономиката си, запазвайки в същото време растежа си през следващите пет години, съобщи Marketwatch, позовавайки се на решенията на централния комитет на управляващата Китайска комунистическа партия.

В изявлението, направено след четиридневна среща на комитета, се посочва, че държавата ще продължи да „насърчава доходите на населението, да подобрява социалните структури и да задълбочава реформите“.

През следващите пет години основна цел на страната ще бъде постигането на “стабилен и относително бърз икономически растеж“. Не се посочват обаче никакви конкретни цели.

Планът за политиката за периода 2011-2015 г. ще бъде приет следващата година.

В него се предвижда подобряване на основните обществени услуги както в градските, така и в селските райони на страната, и се призовава за ускоряване на реформите и развитие на здравния сектор.

Очакванията са китайските власти да се фокусират по-скоро върху подобряването на качеството, отколкото върху темпа на растеж на икономиката през периода.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:51 | 01.09.22 г.
fallback
Още от Азия виж още