fallback

Китайската Sihuan Pharma очаква 741 млн. долара от IPO

Инвестиционната активност в Китай нараства, макар да се наблюдава известно забавяне при сливанията и придобиванията

10:07 | 12.10.10 г.
Автор - снимка
Създател

Китайската компания Sihuan Pharmaceutical Holdings Group ще се опита да набере 741 млн. долара от продажба на акции на борсата в Хонконг. Очаква се това да стане чрез продажбата на 1,25 млрд. нови акции на цена между 3,88 и 4,60 хонконгски долара, съобщава MarketWatch.

На база очакваните за следващата година приходи, тази цена на акциите на Sihuan означава, че компанията ще се търгува при съотношение цена/печалба на акция между 22,5 и 26,7.

Първичното публично предлагане е поредният сигнал, че инвестиционните пазари в Китай и Хонконг остават едни от най-активните в глобален мащаб. Сигнал за това е и активността при сливанията и придобиванията през първите девет месеца на годината.

От началото на 2010 година са извършени 533 сделки по сливане и придобиване в Китай и Хонконг, което е ръст с 1,9 на сто спрямо същия период на миналата година. При общата стойност на сделките обаче има спад от 27,5 на сто до 70,5 млрд. долара, което се дължи на голямото количество по-малки сделки.

Днес стана ясно още, че четирите най-големи банки в Китай са предоставили нови кредити за над 30 млрд. долара само през септември. Това е сигнал, че финансовите институции продължават да кредитират с по-големи темпове от това, към което се стремят регулаторните органи.

Според запознати заради този факт се е стигнало до повишаване на процента на задължителните резерви за четирите най-големи банки – Industrial & Commercial Bank of China, China Construction Bank, Bank of China и Agricultural Bank of China. Процентът на задължителните резерви е бил вдигнат и за банки, които са кредитирали по-агресивно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:12 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Азия виж още