fallback

Борсите в Азия със спад въпреки оптимизма в САЩ

Мечките успяха да вземат превес днес, водени от негативизъм за японските автомобилостроители и добивните компании

11:40 | 21.09.10 г.
Автор - снимка
Създател

Мечите настроения успяха да вземат превес по време на днешната борсова сесия в азиатско-тихоокеанския регион. Негативното развитие на търговията дойде въпреки вчерашния оптимизъм на борсата в САЩ, който завладя пазара след новината за края на рецесията в страната.

Днес регионалният индекс MSCI Asia Pacific отстъпи минимално до 124,80 пункта, като на всеки 11 компании със спад се паднаха по 9 компании с повишение в цените на акциите, съобщава Bloomberg. Средното съотношение цена/очаквана печалба за компаниите от показателя към момента е 14,3.

На борсата в Токио, където днес се състоя първата сесия за седмицата, Nikkei 225 отстъпи с 0,25 на сто до 9 602 пункта, макар на по-ранен етап от търговията индексът да се движеше с повишение от 0,8 на сто. Фондовият пазар ще работи утре, след което идва нов почивен ден в страната.

В Хонконг днес Hang Seng се понижи с 0,06 на сто до 21 964 пункта, а в Тайван и Китай основните индекси напреднаха с по около 0,15 на сто. Това се случва в очакване на срещата на Федералния резерв на САЩ, която трябва да даде ясното за посоката на монетарната политика в страната.

Сравнително висок оптимизъм се наблюдаваше в Нова Зеландия, където NZX 50 напредна с 0,6 на сто до 3 237 пункта. В Австралия пък S&P/ASX 200 отстъпи с 0,3 на сто.

Днес борсова сесия нямаше в Южна Корея, а от утре до края на седмицата затворен ще остане пазарът в Китай.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:35 | 09.09.22 г.
fallback
Още от Азия виж още