fallback

Четвърти пореден ръст на борсите в Азия

Силните данни от САЩ от вчера подкрепиха регионалния азиатски индекс MSCI Asia Pacific, но на някои пазари песимизмът взе превес

12:32 | 18.08.10 г.
Автор - снимка
Създател

Борсовата сесия в Азия премина с превес на бичите настроения, което изведе регионалния индекс MSCI Asia Pacific до ръст от 0,5 на сто. Така той постигна четвърто поредно повишение, като в резултат е добавил близо 1,5 на сто към стойността си.

Днес пазарът в Азия бе подкрепен от вчерашните силни данни за икономиката на САЩ, които показаха ръст на индустриалното производство и добри резултати на някои от водещите компании, съобщава Bloomberg.

На борсата в Токио Nikkei 225 постигна първи ръст за последните три сесии, повишавайки стойността си с 0,9 на сто до 9 241 пункта. Силно представяне имаха акциите на Honda, Canon и Mitsubishi, което се дължи на добрите новини от САЩ, но въпреки това настроенията остават доста променливи, предупреждават анализатори.

В Южна Корея Kospi напредна с 0,4 на сто до 1 762 пункта, а в Сингапур Straits Times се повиши минимално до 2 925 пункта. Умерени ръстове от по 0,6 на сто бяха реализирани от основните индекси в Индонезия и Индия.

На обратния полюс останаха пазарите в Китай, Хонконг и Тайван, които отстъпиха заради нови сигнали, че властите в Китай ще вземат мерки за допълнително ограничаване на кредитирането. Това се прави с цел охлаждане на китайската икономика и предотвратяване на срив на жилищния пазар. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:09 | 02.09.22 г.
fallback
Още от Азия виж още