fallback

Нова стачка спря производството на Honda в Китай

Това е вторият случай в рамките на две седмици, в който дейността на компанията в страната е засегната от стачка с искане за повишение на заплатите

09:34 | 09.06.10 г.
Автор - снимка
Създател

Производителят на автомобили Honda беше принуден да спре работата в две от четирите си завода за сглобяване на автомобили в Китай заради нова стачка на работници в едно от предприятията си за авточасти в страната, предаде ВВС.

От японската компания са обявили, че работата е спряла в сряда заради стачни действия в производителя на ауспуси Foshan Fengfu Autoparts, в който Honda е съсобственик.

Това е вторият случай в рамките на две седмици, в който дейността на компанията в Китай е засегната от стачка с искане за повишение на заплатите. Предишната стачка в завод за скоростни кутии, която доведе до спиране на работата и в четирите завода на групата в страната, принуди ръководството да предложи увеличение на заплатите.

От Honda са съобщили, че стачните действия в завода Foshan Fengfu, 70% от който се държат от китайското подразделение на Honda - Yutaka Giken, са започнали в понеделник. В момента се водят преговори за разрешаване на спора.

Honda управлява три от четирите си завода за сглобяване на автомобили в Китай съвместно с китайски производители, като производството им е предназначена за вътрешния пазар. Четвъртият завод на Honda в страната произвежда модела на компанията Jazz само за износ.

Японската компания произвежда годишно 650 хил. коли в Китай, като предвижда да увеличи броя им до 830 хил. заради продължаващия силен растеж на пазара в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:41 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Азия виж още