fallback

Гръцката Jumbo расте въпреки кризата

Компанията има спад от 5,4% в нетната си печалба за деветте месеца от фискалната си година, но върху резултата влияние има пряката еднократна намеса от страна на държавата

16:11 | 21.05.10 г.
Автор - снимка
Създател

Най-голямата гръцка верига от магазини за детски играчки - Jumbo – се представя добре на фона на кризата, като повишава прогнозите за резултатите си за годината.

Компанията има спад от 5,4% в нетната си печалба за деветте месеца от фискалната си година, но върху резултата влияние има пряката еднократна намеса от страна на държавата.

Печалбата на веригата, която присъства и в България, възлиза на 64,4 млн. евро за деветмесечния период до края на март, след като гръцкото правителство наложи на групата по-рано през годината еднократно данъчно плащане в размер на 10 млн. евро.

Резултатът преди облагане с данъци нараства с 11% на годишна база до 96 млн. евро, предава Ройтерс.

Въпреки свиването на потребителските разходи в Гърция и региона заради кризата от компанията повишават прогнозите за печалбата си за цялата година. Новите обявени очаквания са за ръст на облагаемия резултат с 8% спрямо предвиждани по-рано +3%. Продажбите се очаква да нараснат с 4, а не с 3 на сто.

Към момента Jumbo оперира общо 45 магазина в Гърция, Кипър и България, като планира да добави още шест към тях до юни 2011 г. Два от новите обекти ще са в България, един в Кипър и три в Гърция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:45 | 09.09.22 г.
fallback