fallback

Украйна отрече да е обстрелвала петролна база в Русия

Това е втори инцидент в Белогородска област след взрива в склад за боеприпаси в края на март

20:04 | 01.04.22 г. 9

Украинското Министерство на отбраната съообщи, че на този етап няма независимо потвърждение за обстрел на петролна база в Белогород и отхвърли съмненията, че украински военни са причината за пожара там, пише украинската агенция УНИАН.

По-рано днес Русия съобщи за ракетен обстрел на петролната база,собственост на "Роснефт", извършена от два десантни хеликоптера Ми-24 на украинската армия. От Министерството на отбраната уточниха, че двата хеликоптера са навлезли в руското въздушно пространство, движещи се на ниска височина, и са нанесли удара по обекта, който не е военен.

При удара няма пострадали граждани.

"Украйна не носи отговорност за всички произшествия и катастрофи, за всички събития, които се случват на територията на Руската Федерация", коментира от своя страна говорителят на военното министерство Олександър Мотузяник.

Това е втори инциднт в региона само в рамките на няколко дни, след взрив в склад за боеприпаси. Според украинската страна причината е неспазване на правилата за безопасност. В склада е имало стари боеприпаси, някои от времето на Втората световна война.

Руските власти потвърждават, че взривът е причинен от пожар, става ясно от публикация на руската агенция "Интерфакс". Губернаторът на Белогородска област Вячеслав Гладков посочи, че при инцидентът няма жертви и пострадали сред гражданите. Украинското Министерство на отбраната съобщава за четирима ранени руски военни, намиращи се на територията на склада.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:33 | 12.09.22 г.
fallback