fallback

Медведев: САЩ отхвърлят основите на пазарната икономика

Последствието от икономическата „война без правила“ срещу Русия ще бъде "унищожаването на целия световен икономически ред, смята той

14:41 | 26.03.22 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

САЩ показаха, че отхвърлят „общите основи на пазарната икономика", като наложиха санкции срещу Москва, твърди заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев.

Ако санкциите "не са скъпи за тях, нека го направят", каза той в интервю за РИА Новости.

Според бившия президент и премиер на страната Русия не може да бъде изхвърлена от Групата на 20 (Г-20), тъй като алиансът е сформиран чрез "единодушие". Той добави, че за разлика от Групата на седемте (Г-7), която сега "няма изобщо никакво значение", Г-20 е "друг въпрос, тъй като ни помогна да се справим с кризата от 2008 година".

Последствието от икономическата „война без правила“ срещу Русия ще бъде "унищожаването на целия световен икономически ред", предупреди Медведев.

Москва не може да разчита на други и е принудена "да намира решения, за да стимулира развитието на местната индустрия", а именно самолетите, автомобилостроенето, микроелектрониката и IT технологиите, подчерта той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:44 | 14.09.22 г.
fallback