fallback

Войната е нанесла щети за 10 млрд. долара на транспортната инфраструктура в Украйна

Според ресорния министър на страната голяма част от обектите ще бъдат възстановени за една година, а най-сложните и най-големите - за две години

12:30 | 08.03.22 г.

Войната в Украйна е нанесла щети за над 10 млрд. долара на транспортната инфраструктура на страната.

Това съобщи министърът на инфраструктурата на Украйна Александър Кубраков в ефира на телевизионния канал "Рада", предава украинската информационна агенция Униан.

Загубите са за периода от началото на инвазията на 24 февруари до края на миналата седмица.

„Говорим за пътища, мостове, железопътни линии и оборудване, което е повредено при обстрела на нашите летища. В края на миналата седмица това число надхвърли 10 млрд. долара“, коментира Кубраков.

Според него голяма част от обектите ще бъдат възстановени за една година, а най-сложните и най-големите комплекси - максимум до две години.

"Разбира се, тази трагедия не е наша, тази война не е наша - Украйна защитава интересите на целия цивилизован свят. Ние също така няма да възстановим тази страна сами", допълва той.

Русия нахлу в Украйна рано сутринта на 24 февруари. Първоначално руските военни обстрелваха военни обекти, но впоследствие започнаха атака и срещу цивилни. Ожесточен обстрел и бомбардировки има в Харков, Мариупол, Суми, Чернигов, Киев, Житомир и други градове в Украйна.

Всичко за войната в Украйна четете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:13 | 14.09.22 г.
fallback