fallback

Първата линия на белградското метро ще е готова до 2028 г.

Метрото в Белград първоначално ще се състои от две линии от 22 км и 19,8 км

17:39 | 03.02.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Сръбското правителство очаква да завърши изграждането на първата линия на белградското метро през 2028 г., заяви финансовият министър Синиша Мали.

„Дейността по станция Макиско поле ще започнат в края на тази година и гражданите на Белград ще могат да използват първата линия на метрото през 2028 г.", казва Мали в своя профил в Instagram в понеделник.

През миналия месец сръбското правителство подписа меморандум за разбирателство (MoU) с PowerChina и френските компании Alstom и Egis Rail за изграждането на белградското метро, предава SEENews.

Според предварителния проект мрежата на метрото в Белград първоначално ще се състои от две линии от 22 км и 19,8 км и ще интегрира и четири градски железопътни линии. Първата линия на метрото ще минава по река Сава, пресичайки центъра на Белград, и ще свързва района Макиско поле в югозападната част на сръбската столица с квартал Мириево в североизточната част, близо до река Дунав. Втората линия ще свързва Земун, северозападно предградие на Белград, с квартал Мириево през градската община Нови Белград.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:59 | 10.09.22 г.
fallback