fallback

Медведев: Русия няма да прибързва със структурните реформи

Правителството няма да прибегне до печатане на пари, за да помогне за преодоляването на бюджетния дефицит, твърди премиерът

17:14 | 19.04.16 г. 6
Автор - снимка
Създател

Руското правителство няма да бърза с въвеждането на бързи структурни реформи, защото това може да разшири кризата с няколко години и да натежи над засегнатата от рецесия икономика, заяви руският премиер Дмитрий Медведев във вторник, цитиран от Ройтерс

„Ние няма да провеждаме реформи за сметка на хората“, заяви Медведев под възторжени аплодисменти в Долната камара на руския парламент, докато даваше отчет за дейността на своя кабинет.

„И хората, и икономиката могат да понесат само определена скорост и дълбочина на реформите", добави премиерът.

Русия страда силно от ниските глобални цени на петрола, както и от западните икономически санкции, наложени над Москва заради нейната роля в кризата в Украйна. Но Медведев заяви, че правителството не планира да прибегне до печатане на пари, за да помогне за преодоляването на бюджетния дефицит.

Русия трябва да се върне към тригодишно бюджетно планиране, препоръча Медведев. По думите му на пролетната сесия на парламента няма да бъдат правени промени в държавния бюджет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:07 | 04.09.22 г.
fallback