fallback

Путин е възложил да бъде променена концепцията за външна политика на Русия

Това заяви Сергей Лавров пред експерти в сферата на външната политика

14:14 | 10.04.16 г. 24
Автор - снимка
Автор
Автор - снимка
Създател

По поръчение на президента Владимир Путин руското външно министерство е започнало да работи върху промяна на външнополитическата концепция на Русия. Това каза руският първи дипломат Сергей Лавров пред експерти в сферата на външната политика, предаде БНР. 

Това изказване идва на фона на друго изявление на Лавров от преди седмици, че е време политиката на „сдържане“  на Русия да отиде в архива и че редица държави от НАТО и ЕС раздуват мита за „руската заплаха“. 

В последно време изказванията на официални представители на  Москва, показват, че тя се възприема като жертва на русофобска пропаганда, която се води срещу нея от САЩ и Запада.

В същото време премиерът Дмитрий Медведев  завърши обиколката си в Армения и Азербайджан в опит да се успокои обстановката в размирния регион. Според него има много сили, които внимателно анализират последствията  от нагорно-карабахския конфликт и влиянието му върху ситуацията както в Близкия изток, така и в Русия.

Медведев коментира това в интервю за една от централните електронни медии, без да изключва възможността в разпалването на конфликта между Нагорни Карабах и Азербайджан да има и участие и Турция.                   

Според Медведев изявленията на Турция не могат да не предизвикат загриженост. Той допълни, че вместо Анкара да успокои обстановката и да призове участниците в конфликта да се върнат на масата на преговорите, тя е дала ясни и категорични послания в подкрепа на една от страните – Азербайджан.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:53 | 13.09.22 г.
fallback