fallback

Украйна разшири санкциите срещу Русия

В "черния списък" влизат още 70 стоки, както и още юридически и физически лица

21:14 | 20.01.16 г. 10

Правителството на Украйна днес взима решение да включи допълнително над 70 стоки в списъка, с който забранява вноса на продукция от Русия на територията на страната. Това съобщи на правителствено заседание украинският премиер Арсений Яценюк, предава руската информационна агенция ТАСС.

По-рано властите в Киев утвърдиха списък със стоки, които попадат под ембарго за периода от 10 януари до 5 август 2016 г. В него влизат 43 категории стоки, сред които хлебни изделия, тестени десерти, шоколадови бонбони, месо, риба, кафе, черен чай, бебешка храна, цигари с филтър, бира, водка и други, припомня агенцията, цитирана от БТА.

Молдова днес поиска от Украйна да разреши през границата й с Русия да преминат блокирани руски стоки за молдовския пазар.

Според изявление на украинския заместник-министър на икономическото развитие и търговията Наталия Миколская Киев няма да ограничава транзита на стоки от Русия през своя територия.

Премиерът Янецюк съобщи също, че кабинетът инициира разширяване и на списъка с юридически и физически лица, които са обект на санкции.

Ръководителят на украинското правителство свика освен това Съвета за финансова и икономическа стабилност, за да бъде обсъдена ситуацията с обменния курс на гривната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:32 | 13.09.22 г.
fallback