fallback

Сърбия се отказа от приватизацията на "Телеком Сърбия"

Правителството е получило оферти под своите очаквания

20:46 | 11.12.15 г.

Сръбското правителство реши да не приватизира своя дял в "Телеком Сърбия", след като получи оферта под своите очаквания, заяви днес сръбският премиер Александър Вучич, цитиран от ДПА.

Не съм щастлив от това решение, заяви Вучич след заседание на кабинета. Ако цената бе малко по-добра, ние нямаше да се двоумим, каза сръбският премиер.

Той отказа да разкрие кои са шестте компании, предложили оферти. Вучич намекна, че най-добрата оферта е била на "американска компания".

Това е вторият опит на Сърбия да продаде телекома. През 2011 г. тя отхвърли оферта от 1,1 милиарда евро на Telekom Austria за 51 процента от компанията.

Сърбия държи 58 на сто от акциите на "Телеком Сърбия", 20 процента са контролирани от самата компания, а 7 процента са в ръцете на нейните 9800 служители.

Създадена след преструктурирането на националната ПТТ през 1997 г., компанията Телеком бе приватизирана същата година от режима на Слободан Милошевич, като италианската STET и гръцката OTE купиха 29 и 20 процента от нейния капитал. Сърбия изкупи обратно дела на STET през 2003 г. и на OTE през 2012 г.

(БТА)

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:54 | 11.09.22 г.
fallback