fallback

Путин: Юридически формалности бавят реализацията на енергийни проекти с Турция

Досега политическата нестабилност в Турция беше сочена като причина за замразяването на един от енергийните проекти - "Турски поток"

18:48 | 16.11.15 г. 2

„Юридически формалности“, а не политическата нестабилност са в основата на забавените енергийни проекти с Турция. Това коментира руският президент Владимир Путин по време на брифинга след срещата на Г20 в Турция.

„Няма никакви проблеми по отношение на двустранните проекти. Работим и ще работим по тези въпроси“, коментира той, цитиран от руската информационна агенция ТАСС.

Руският държавен глава отбеляза още, че Турция е заинтересувана да запази и дори да увеличи продажбите на руски стоки на своя пазар. Путин допълва, че е получил такова уверение от страна на турските власти.

„Що се отнася до газа, разглеждаме различни варианти на въпросите, които представляват интерес и за двете страни“, каза още той.

По-рано днес енергийният министър на Русия Александър Новак потвърди, че един от енергийните проекти между Русия и Турция - „Турски поток“, е бил обсъден от Путин и неговия турски колега Реджеп Ердоган по време на среща в рамките на форума Г20.

От неговите думи обаче стана ясно, че двамата не са дискутирали конкретни решения за активизиране на работата по проекта, а само „общи и концептуални въпроси“.

В края на миналата седмица Владимир Путин изказа своето притеснение, че „Турски поток“ губи динамика. Официално сочената досега причина за забавянето на проекта бяха предсрочните избори в Турция. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:15 | 06.09.22 г.
fallback