fallback

Разгорещени дебати текат в гръцкия парламент

"Понеделник беше най-трудният ден в живота ми", заяви финансовият министър Цакатолос

23:25 | 15.07.15 г. 2
Автор - снимка
Създател

Гръцкият финансов министър Евклидис Цакатолос заяви пред парламента, че понеделник е бил най-трудният ден в живота му и ще лежи на плещите му до края на дните му, съобщава Guardian.

В момента гръцкият парламент гласува реформите и бюджетните съкращения, които ще гарантират отпускането на нов спасителен план за Гърция.

От своя страна лидерът на ПАСОК Фофи Генимата критикува премиера Алексис Ципрас, че не е успял да изпълни задълженията си през последните няколко дни. Някои от депутатите от СИРИЗА заявиха, е ще подкрепят пакета, но не подкрепят част от мерките, които той включва.

“Не искам да говоря в ползва на законопроекта, а за необходимостта той да премине”, коментира депутатът Димитрис Витсас.

“Историята не се повтаря като трагедия, а като фарс”, коментира лидерът на Комунистическата партия Димитрис Куцумбас пред парламента. Той критикува остро правителството за това, че се е съгласило на толкова строги икономии.

Докато в парламента текат дебати, на площада пред него по-рано се стигна до сблъсъци между полицията и протестиращите. Събралите се граждани се обявиха против строгите икономии.

Протест има и в Солун, вторият по големина град в Гърция. Настроението е спокойно.

Повече по темата за Гърция следете тук. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:44 | 14.09.22 г.
fallback